Γυμναστική “κατ’ οίκον”

Κάντε το πρόγραμμα γυμναστικής που θέλετε, μεταξύ των καθημερινών σας δραστηριοτήτων ή και ταυτόχρονα με αυτές.

Γυμναστική… στο πόδι

Είναι η πιο απλή συμβουλή που ακούμε όταν συζητάμε για το πώς να μείνουμε υγιείς και σε φόρμα: να βρισκόμαστε σε κίνηση.

Μόλις οι μέρες σας γεμίσουν δραστηριότητες, αγγαρείες, υποχρεώσεις και παιχνίδι με τα παιδιά, είναι αδύνατον να πάτε γυμναστήριο. Αλλά με τόσο τρέξιμο μεταξύ των καθημερινών σας δραστηριοτήτων (και παράλληλα με αυτές), μάλλον γυμνάζεστε περισσότερο από ποτέ. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι κάνετε τη γυμναστική που θέλετε.

Σχεδιάστε το!

Όλες ξέρετε ότι μόλις γίνεσαι μαμά είναι απαραίτητο να έχεις πρόγραμμα για τα πάντα και το ίδιο ισχύει και για τη γυμναστική.

Ξεκίνηστε αναλογιζόμενη τις δραστηριότητες που έχετε προγραμματίσει μέσα στην ημέρα. Αποφασίστε να πάτε με τις σκάλες αντί να πάρετε το ασανσέρ όταν επισκέπτεστε το σχολείο του παιδιού σας. Αντί να πηγαινοέρχεστε  με το αμάξι από μαγαζί σε μαγαζί, περπατήστε από το ένα στο άλλο. Η άσκηση σας βοηθά να γίνετε δημιουργικοί. Να θυμάστε: αν κινείστε, ασκήστε.

Ο προγραμματισμός κάνει τη διαφορά, αλλά επίσης είναι σημαντικό να μην ακολουθείτε μια αυστηρά καθορισμένη πορεία. Το να αφήσετε λίγη ώρα στο πρόγραμμά σας για κάτι πιο αυθόρμητο θα σας  βοηθήσει  να μην νιώθετε  ένοχη αν χάνετε ευκαιρίες για άσκηση.

Πάρτε τον κατάλληλο εξοπλισμό

Πλέον πωλούνται παντού ρούχα γυμναστικής και το να φοράτε ρούχα που σας επιτρέπουν ελευθερία κινήσεων σας βοηθά να δείχνετε όμορφες και να νιώθετε καλά, με αποτέλεσμα να αποκτάτε κίνητρο. 

Ξανασκεφτείτε το γυμναστήριο στο σπίτι

Πιστεύατε ότι η γυμναστική είναι κάτι που κάνουμε στον ελεύθερο χρόνο μας, εκείνες τις πολύτιμες στιγμές που ξεκλέβουμε από το πρόγραμμά μας αφού κάνουμε όλες τις δουλειές μας.

Αλλά, από την άλλη, δεν είναι γυμναστική το να έχετε ανέβει στην κορυφή ενός λόφου έχοντας σπρώξει το καρότσι του μωρού σας μέχρι εκεί; Ή όταν οι δικέφαλοί σας καίνε καθώς προσπαθείτε να κουβαλήσετε τα ψώνια από το αυτοκίνητο μέχρι την κουζίνα σε μια διαδρομή;

Όλες οι στιγμές της ημέρας, με λίγη περισσότερη προσπάθεια, μπορούν να γίνουν κομμάτι του καθημερινού προγράμματος γυμναστικής σας. 

Ζητήστε από τα παιδιά να συμμετέχουν

Μην υποτιμάτε την άσκηση που κάνετε την ώρα που παίζετε με τα παιδιά σας. Αν καταφέρετε να εκμεταλλεύεστε την ώρα που περνάτε με την οικογένειά σας ώστε να μένετε σε φόρμα, τότε είστε σίγουρα σούπερ μαμά! Τα παιδιά ανυπομονούν να πάτε βόλτα το σκύλο ή να βγείτε στο πάρκο και να παίξετε. Και το παραμικρό βοηθάει!

Χτίστε ένα δίκτυο υποστήριξης

Κάθε αλλαγή στη ζωή σας γίνεται πιο εύκολη με ένα δίκτυο υποστήριξης. Κλείστε με τους φίλους σας ραντεβού για παιχνίδια, προκαλέστε την οικογένειά σας σε διαγωνισμούς άσκησης, κι έτσι θα γίνετε πιο υπεύθυνη. Εμπρός, λοιπόν, πείτε «ναι» στις προκλήσεις, όχι μόνο μέσα στον κύκλο σας αλλά και απέναντι στον εαυτό σας.

Επίσης, υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία γύρω από την τεχνολογία για τη γυμναστική. Όπως ένα ρολόι που μετρά τα βήματά σας και σας υπενθυμίζει την πρόοδο που κάνατε μέσα στην ημέρα.

Τέλος, μην αγχωθείτε (Δηλαδή φυσικά κι θα αγχωθείτε…Αλλά… όχι τόσο πολύ).

Βάλτε τα δυνατά σας να δείτε σοβαρά το θέμα της γυμναστικής, αλλά να θυμάστε ότι οι μικρές αλλαγές και ιδέες θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Θέλετε να γυμναστείτε και να γεμίσετε ενέργεια. Αυτοί οι μικροί στόχοι θα σας βοήθησουν να αντιμετωπίσετε ρεαλιστικά το θέμα της άσκησης.

Μην ξεχνάτε να επιβραβεύετε τον εαυτό σας που ακολουθείτε πιστά το πρόγραμμά σας. Καταφέρατε να ανεβείτε τη σκάλα 10 φορές σήμερα; Κερδίσατε ένα μπάνιο με άλατα ή μια μπάλα παγωτό για επιδόρπιο. Το αξίζετε!

Leave a Reply