Moorings

Το Moorings μέσα από τα μάτια του      Τάκη Τσακίρη.

Ποια είναι η ιστορία του Τάκη Τσακίρη και του Moorings;

 Η αρχική ιδέα του Moorings ανήκει αποκλειστικά στον συνεργάτη μου, τον Παναγιώτη Βαξεβανάκη. Εκείνη την εποχή εργαζόμουν, ως manager, σε ένα πολύ γνωστό club της Αθήνας. Εκεί, συναντήθηκα με τον Παναγιώτη ο οποίος μοιράστηκε μαζί μου την ιδέα, παρουσιάζοντας μου τον χώρο του μέσα στην Μαρίνα Βουλιαγμένης.. Η εμπειρία του Παναγιώτη στην εστίαση σε συνδυασμό με τη δική μου εμπειρία στη διασκέδαση, δημιούργησαν το Moorings, όπως είναι σήμερα.

 Καφέ, εστιατόριο ή ένα premium all day; Πως συστήνει το Moorings, ο Τάκης Τσακίρης;

 Τo Moorings συνδυάζει τα πάντα. Μπορεί κάποιος να έρθει για να πιει τον καφέ του, να γευματίσει , να δειπνήσει και να διασκεδάσει πίνοντας το ποτό του.

 Θα έλεγα ότι είναι ένα café bar restaurant που συνδυάζει τη μοναδική θέα της θάλασσας με την πολυτέλεια της μαρίνας χαρίζοντας στον επισκέπτη μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης. Σίγουρα δεν είναι ένας συνηθισμένος χώρος, λόγω της μοναδικής τοποθεσίας του και της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του.

 Υπάρχει ένας μύθος που έχει χτιστεί γύρω από το Moorings. Τι θεωρείτε ότι συνέβαλε στην δημιουργία του;

 Δεν ξέρω αν η λέξη μύθος είναι η κατάλληλη, αλλά σίγουρα το Moorings είναι ένα μαγαζί με πολλούς και πολύ πιστούς πελάτες! Αυτό πιστεύω, οφείλεται στην αγάπη μας για το μαγαζί και στην φιλοσοφία μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη.

 Προτιμάτε τον όρο gourmet ή εκείνο της “δημιουργικής κουζίνας”;

 Για μένα gourmet σημαίνει ποιοτική δημιουργική κουζίνα.

 Το Mοorings, ήταν από τα πρώτα που εισήγαγε στην ζωή μας, το πρωινό, εκτός σπιτιού ή αλλιώς brunch. Η διαφορά μ’ όλα τα υπόλοιπα, είναι ότι εδώ θυμίζει buffet ξενοδοχείου 5*. 

Πράγματι ισχύει κι είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό! Σ’ ότι κάνουμε, δίνουμε έμφαση στην ποιότητα και στην μέγιστη απόλαυση του πελάτη. Αυτός είναι, άλλωστε, ο μόνος τρόπος, για να κάνεις την διαφορά.

 Blends. Ένα νέο project στην καρδιά της Γλυφάδας, που ανατρέπει (και πάλι) τα δεδομένα. Θέλετε να μας μιλήσετε λίγο γι αυτό;

 Το Blends είναι ένας νέος χώρος που δημιουργήσαμε με τον Παναγιώτη Βαξεβανάκη, επίσης, με πολλή αγάπη.

 Το συγκεκριμένο σημείο το έφερα στο τραπέζι των συζητήσεων, πριν από πολλά χρόνια. Από τότε υπήρχε, πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή, αφού το μοναδικό που θα επιλέγαμε για μία επένδυση στην Γλυφάδα.

Το Blends είναι ένα all day café bar restaurant που έχει θέσει ως στόχο του,  να προσφέρει ένα συνδυασμό  διαφορετικών εμπειριών. Εξ ου και τ όνομα του!

Η φιλοσοφία του Blends είναι see, feel, taste, smell & listen και αυτό θέλουμε να βιώσουν οι πελάτες μας, μέσα σ’ ένα χώρο στον οποίο μπορείς να κάνεις τα πάντα.

 Διαθέτει tapas bar, espresso bar με head barista το κΝίκο Φιλιππή. Prive cigar lounge για τους λάτρεις του πούρου. Ένα, πραγματικά εντυπωσιακό, μπαρ με break through signature cocktails, επιμελημένα από την bar leader κ. Μυρσίνη Σπανέλη. Εξαιρετική μεσογειακή κουζίνα την οποία επιμελείται ο chef κ.  Κώστας Λώλας καθώς και μια πλούσια λίστα κρασιών την επιλογή της οποίας έκανε ο chomelier κ. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος.

Overall, θεωρώ πως στο Blends έχει γίνει η καλύτερη επιλογή συνεργατών, σε όλα τα επίπεδα.

 Moorings & Blends. Δύο διαφορετικοί χώροι με συνδετικό κρίκο τον Τάκη Τσακίρη. Ποιος από τους δύο θα μπορούσε να είναι το στέκι σας.

 Δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω. Είναι θέμα διάθεσης. Αν θέλω να ηρεμήσω και να περάσω χαλαρές στιγμές δίπλα στη θάλασσα, που αγαπώ πολύ, θα επιλέξω το Moorings. Αν θέλω κάτι πιο έντονο θα προτιμήσω το Blends. Και οι δυο χώροι έχουν τη δική τους δυναμική και την δική τους μοναδικότητα.

Επικοινωνήστε μαζί μας :

Διεύθυνση:                    Μαρίνα Βουλιαγμένης

Τηλέφωνο: 210-96.70.659

Web site: www.moorings.gr

Leave a Reply