Su Casa

Το σπίτι σου...!!

  “Το μεγάλο δίλημμα, που αντιμετωπίζεις όταν δημιουργείς έναν χώρο μαζικής εστίασης, είναι το αν θ΄ ακολουθήσεις την επικρατούσα τάση (της αγοράς) ή το όραμα σου, όταν το ένα δεν συμπίπτει με το άλλο.
Mε το SU CASA συνέβη το εξής:
Ήταν η περίοδος που αναζητούσαμε έναν χώρο, προκειμένου να υλοποιήσουμε το νέο μας project.
Σε μία από τις βόλτες με τον πατέρα μου Λοίζο, περάσαμε έξω από το ακίνητο της πλατείας Νυμφών.
Ο έρωτας με την παλιά Γλυφαδιώτικη μονοκατοικία ήταν, θα έλεγα… κεραυνοβόλος.
 Θυμάμαι να μένουμε παγωμένοι κοιτώντας την, χωρίς να έχουμε ανταλλάξει ούτε μία κουβέντα μεταξύ μας.
 Όπως αποδείχτηκε, εκ των υστέρων, κι οι δύο γενιές (πατέρας και γιος), είδαμε μέσα από αυτόν τον χώρο, να ζωντανεύουν οι αναμνήσεις από το πατρικό (στο Δάσος Χαϊδαρίου, με τον κήπο και τα έπιπλα fer forge – σήμα κατατεθέν της εποχής) και το εξοχικό, όπου περνούσαμε τα καλοκαίρια.
Η απόφαση, είχε ήδη ληφθεί.
Με την πολύτιμη βοήθεια του Κ. Κώστα Κατσιώτη, μελετήσαμε προσεκτικά κάθε δυνατότητα του ακινήτου, σχεδιάσαμε και δημιουργήσαμε το SU CASA. Έναν all day προορισμό που να σε κάνει να νιώθεις οικεία κι άνετα, ακριβώς όπως και στο…Σπίτι σου!
 Χώρος Παραμυθένιος. Μεγάλα τραπέζια, ιδανικά για socializing, πολύχρωμοι καναπέδες κι ένα αίθριο που σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι ένα με τον ουρανό.
 Υπέροχος, αρωματικός καφές (gourmet Hausbrandt) με σχέδια του barista που παραπέμπουν σε πραγματικά έργα τέχνης.
 Όσο για τις προτάσεις  του menu, η όποια περιγραφή είναι μάλλον, φτωχή, για ν’   αποδώσει την φαντασία και την δημιουργικότητα που κρύβουν.

 

Όπως σε κάθε allday,  έτσι και στο Su Casa μπορεί κανείς ν΄ απολαύσει το πρωινό, το γεύμα ή το δείπνο του.
Ο (βραβευμένος με Αστέρι Michelin) chef μας, κ. Διονύσης Παπανικολάου κι η ομάδα του, δημιούργησαν δύο διαφορετικές “κάρτες” (menu), με απλές κι elegant επιλογές, ικανές να εντυπωσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς εραστές της γεύσης. 
 
  French Baguette με poached αυγά, καπνιστό μπέικον & τυρί. Χωριάτικα αυγά και pancakes (γλυκά & αλμυρά), για το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Το πρωινό.
 Μοσχαρίσια Μπριζόλα ωριμασμένη (20 ημέρες σε απόλυτα φυσικές συνθήκες). Strozzapreti (χειροποίητο ζυμαρικό) με μοσχαρίσιο φιλέτο και λιωμένα τυριά, που συνοδεύεται, με ιδανικό τρόπο, από την “Ζεστή” σαλάτα (πραγματική έκπληξη) μετατρέπουν το γεύμα σας από μία “τυπική” σε μία ουσιαστική, διαδικασία.

 

 Στο Su Casa, αποφασίσαμε ν’ ακολουθήσουμε τους κανόνες που ισχύουν στο σπίτι μας.
  Μαγειρεύουμε, επιλέγοντας αγνές κι άριστης ποιότητας πρώτες ύλες. Δεν χρησιμοποιούμε τίποτε έτοιμο.  Φιλοξενούμε τους καλεσμένους μας με χαρά, χαμόγελο και φροντίζουμε ώστε κάθε επίσκεψη τους να είναι και μία ξεχωριστή ανάμνηση…Όπως ένα δείπνο κάτω από τ΄ αστέρια!

 

 Δείπνο στο αίθριο με ανεμπόδιστη θέα προς τ΄ αστέρια απολαμβάνοντας Tartar Σολομού (με λιωμένο τυρί), Βασιλικά Χτένια (με sauce σαμπάνιας), Linguine με Καβουροπόδαρα & Χυλοπίτες με Σολομό και κρεμώδη σάλτσα.
 Χαλβάς, από χονδρό σιμιγδάλι, συνοδευόμενος από παγωτό Ταχίνι και Millefeuille με χειροποίητο φύλλο και creme pattiserie, για την ολοκλήρωση μίας βραδιάς πραγματική…Αποκάλυψη!

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Διεύθυνση:  Πλ. Νυμφών – Γλυφάδα 

Τηλέφωνο: 210-89.85.554

 

Leave a Reply