ΧΗ.ΜΑ. Μπριζολάδικο

Εκεί που η Χημεία των γεύσεων, εκτελείται με ...Μαθηματική ακρίβεια!

Χημεία και Μαθηματικά.

 Μπορεί για κάποιους, στις δύο επιστήμες να “κρύβονται” μερικές από τις δυσάρεστες αναμνήσεις της μαθητικής τους ζωής, για τ΄ αδέρφια, όμως, Μπρικέ αποτελούν το κλειδί για την επιτυχημένη πορεία των εστιατορίων ΧΗ.ΜΑ., τ΄ όνομα των οποίων προέρχεται από τις επιστημονικές τους ιδιότητες. Του ΧΗμικού Αποστόλη και του ΜΑθηματικού Μπάμπη.
 

Πως γίνεται, μετά από τόσα χρόνια σπουδών να εγκαταλείψετε την καριέρα του επιστήμονα και ν΄ ασχοληθείτε με την εστίαση;

Καταρχήν, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο καθένας επαγγελματίας είναι κι ένας μικρός επιστήμονας στην εργασία του.
 Η ενασχόληση μας με την διατροφή, ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, μιας και η οικογένεια μας διατηρούσε κρεοπωλείο στο Αιγάλεω. Δεν σας κρύβουμε ότι μέσα σ’  αυτό, έχουμε περάσει μεγάλο μέρος της παιδικής κι εφηβικής μας ηλικίας.
 Ως εκ τούτου, η  επιλογή να δημιουργήσουμε το ΧΗ.ΜΑ. δεν ήταν και πολύ μακριά από εμάς.
 Άλλωστε, οι πανεπιστημιακές σπουδές αποτελούν επιπλέον εφόδια και δεν απαραίτητο να συμβαδίζουν πάντα με την καριέρα.

Ο κατάλογος σας, έχει ως βάση του το κρέας (γεγονός που πιστοποιείται κι από τον τίτλο σας -Μπριζολάδικο). Αρκεί η καλή γνώση της πρώτης ύλης ώστε ένα εστιατόριο να έχει επιτυχημένη πορεία;

  Όχι δεν αρκεί. Για να μπορέσει η επιχείρηση να έχει διάρκεια, απαιτούνται πολλά περισσότερα, εκτός από την γνώση στην οποία αναφέρεστε.
 Απαιτείται σεβασμός, αγάπη, πάθος, όραμα, ατελείωτες ώρες απασχόλησης, έλεγχος, έρευνα, πειθαρχεία και πάνω απ΄ όλα, ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό.
 Εάν έχουν εξασφαλιστεί όλα τα παραπάνω, τότε η καλή γνώση έρχεται να επισφραγίσει την επιτυχία, όπως ο καθένας την ορίζει.
 

Ποια είναι, κατά την γνώμη σας, η βασική αρχή που πρέπει να διέπει την λειτουργία ενός εστιατορίου;

Ο Σεβασμός, αδιαπραγμάτευτα!!
Σέβομαι σημαίνει τιμώ.
Τιμώ, σημαίνει προσφέρω.
Όπως ακριβώς, συμβαίνει και μέσα στην οικογένεια.
Στο ΧΗ.ΜΑ. σεβόμαστε όλους τους φιλοξενούμενους και τους τιμούμε, προσφέροντας τους αγνό, ποιοτικό, τίμιο φαγητό σε συνθήκες πραγματικής και πηγαίας φιλοξενίας.

ΧΗ.ΜΑ. στην Παλαιά Φώκαια και ΧΗ.ΜΑ. στον Άλιμο. Απαραίτητη εξέλιξη ή συνειδητή επιλογή;

  Έως και σήμερα κάθε επιχειρηματικό μας βήμα, ήταν αποτέλεσμα καθαρής κι οργανωμένης σκέψης. Μελετώντας τα δεδομένα της αγοράς και προβλέποντας (στο μέτρο του δυνατού) κάθε πιθανό (ή απίθανο) αποτέλεσμα.
 Η απόφαση να προχωρήσουμε στην δημιουργία του δεύτερου εστιατορίου ΧΗ.ΜΑ. στον Άλιμο, στηρίχθηκε στην πεποίθηση μας ότι το χρονικό σημείο ήταν κατάλληλο. Άλλωστε μετά από 10 ολόκληρα χρόνια στην Παλαιά Φώκαια, η γνώση του αντικειμένου, μας προσέφερε μία, σχετική, ασφάλεια.
 Ολοκληρώνοντας το γεύμα σ΄ ένα από τα εστιατόρια ΧΗ.ΜΑ. συνειδητοποιείς, ότι το όραμα κι η επιθυμία των αδερφών Μπρικέ, αποτυπώνονται πλήρως σε κάθε πιάτο και σε κάθε λεπτομέρεια.
 Υπέροχο φαγητό (η παστουρμαδόπιτα, τα τυροπιτάκια, η σαλάτα με το μέλι και το ανθότυρο, τα παϊδάκια, η ποικιλία γλυκών και το ρακόμελο είναι συγκλονιστικά), μοναδικός χώρος, άψογη εξυπηρέτηση και φιλοξενία ακριβώς όπως την όρισαν οι αρχαίοι Θεοί της Ελλάδας….

 

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου 11 – Παλαιά Φώκαια

Τηλέφωνο: 22910 78.235

Web site: http://www.xima.gr/

Διεύθυνση: Θεοτόκη 1 & Βαλλιάνου – Άλιμος

Τηλέφωνο: 210-98.25.026

Web site: http://www.xima.gr/

Leave a Reply